fredag 17 juni 2011

Äkta ömhet och kärlek


Att beträda jungfrulig mark är en ynnest, få förunnad...men för drygt 20 år sedan, under en dyksafari på Maldiverna hade jag den stora äran, att som västerlänning, en av de första, få besöka en helt oförstörd och av yttre intryck opåverkad ö...i en dittills oexploaterad Atoll.
Det var jag, min blivande man och fem grabbar av olika nationalitet som cruisade runt i en dykbåt, där standarden var ljusår från dagens chartrade båtar. Men, upplevelserna uppvägde allt! Vi hittade nya dykplatser som hamnade på dykkartan, sov under bar himmel uppe på däck och fick förmånen att besöka denna jungfruliga ö där tiden hade stått...och stod stilla. Fantastiska människor som visade äkta känslor och kommunicerade så gott det gick...med händer, fötter, ögon och vad som fanns att ta till.
Men...eftertankens kranka blekhet...ett styng av dåligt samvete förföljde oss efteråt, då man insåg risken och den troliga utvecklingen av vårt besök...idag har många fler Atoller exploaterats till turistmål...troligtvis även denna ö.

(gammal dia, digitaliserad och konverterad till sv/v)

9 kommentarer:

 1. Høres fantastisk ut. Helt nydelig bilde.
  God helg til deg:-)

  SvaraRadera
 2. naturally full of excellent portraits

  SvaraRadera
 3. great picture and amazing experience

  SvaraRadera
 4. Hvilken utrolig historie fra den ubebodde øya...skjønner dette har vært en av dine store oplevelser i livet, slike samfunn er det ikke mange igjen av, hvis noen, i det hele tatt...
  Flott portrett.
  Ser vi har/har hatt mange felles interesser, Gertie.
  Ha en flott uke!
  Alt godt.

  SvaraRadera
 5. Et varmt innblikk i et kjært øyeblikk av ditt liv Gertie. For en fantastisk opplevelse det må ha vært. Og du har nok dessverre rett i at det nok finnes få slike steder igjen. Litt vemodig, egentlig....

  SvaraRadera
 6. Ja, noen øyeblikk står igjen i ens minne, og kan aldri glemmes... som denne turen representerer.
  Men jeg skjønner samtidig din ettertanke og dobbelheten i dette møtet....
  Fin dag ønskes deg:)

  SvaraRadera
 7. Fantastisk återblick du delar med dig av i både text och bild Gertie. Varmt tack!
  M

  SvaraRadera