tisdag 27 december 2011

Varför?


Ja, varför förstöra...såra och förgöra? Varför är människan så ond, så hänsynslös, så egoistisk, så manipulerande...frågorna finns, men svaren?
Naturen löper amok...nu även hos oss i den "skonade" delen av världen...Varför?
Är det vårt straff...vår förbannelse?...man undrar, våndas och ingen vet...

5 kommentarer:

 1. Ja, hadde vi bare hatt svaret..
  Flott illustrasjonsfoto.

  Ønsker deg en fortsatt God Jul!
  Tania:-)

  SvaraRadera
 2. Intressanta frågor du ställer ! Svaren är inte enkla utan tvärtom det skulle nog kunna skrivas en hel bok om hur allting blivit människans fel att så mycket ondska,orättvisor hänsynslöshet m.m. finns här i världen. Tänket vi eller dom har funnits i alla tider mer eller mindre hos olika folkslag förutom de som varit totalt isolerade från omvärlden. Kortsiktig ekonomi, religioner som står emot varandra gör att en del människor blir fanatiska och framhåller att det bara är sitt egna som gäller. En annan sak som tillkommit under senare år är hur illa vi gör moder jord globalt sett p.g.a. att allting "måste" bli effektivare o kortsiktigt bättre för att inte komma efter andra. Ibland leder det till forskning som förbättrar våra liv men frågan är hur det påverkar vår kära moder jord med alla levande varelser. Önskar verkligen att vi människor någon gång börjar tänka i andra banor som gör att vi tar hänsyn till varandra o alla varelser så långt det är möjligt !Slutar där blir nog för långt annars !
  Fin symbolik i din bild Gertie !

  SvaraRadera
 3. Stora frågor... Du får nöja dig med en kram från mig! Gott slut på detta år, hur det nu än må bliva och jag hoppas det blir GOTT!

  SvaraRadera
 4. Oi, vet ikke hva jeg skal svare på disse store spørsmålene.
  Nydelig bilde som sier mange ord.
  Ha en trivelig uke videre.

  SvaraRadera
 5. Hej! Det där var stora tankar och inte så lätt för en enkel man att svara på...men att vi beter oss illa mot moder jord är klart.."Vi ärver inte jorden av våra fäder, vi lånar den av våra barn" är ett gammalt indianskt ordspråk. Fin bild som illustration.
  Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År !

  SvaraRadera