måndag 10 september 2012

Sensommardag...
vacker och vemodig,
ute vid mitt smultronställe nummer ETT...Björnö naturreservat...nästan hemma, men inte gångavstånd.
Sländorna dansade sin sista parningsdans, rådjuren mumsade friskt av det sista frodiga gräset, jag andades in och njöt av lugnet, ron och sommarens sista varma vindar...Och så...vad skådar mitt öga...vad uppenbarar sig...jo, två exemplar av den näst intill (tror jag) utrotningshotade arten...
"kamuflagus naturus fotografus"...ooohhhh...mina ögon trodde inte på sig själva...de blev cirkelformade...de näst intill exploderade av...ja, av vad då...jo, av förvåning och fascination...oooooh...men, artidentifikationen...den lämnar jag till er, kära läsare!
Lycka till!

15 kommentarer:

 1. Intressant. Du presentear vackra naturbilder utan att klä dig i kamoflaugekostym, så som jag tolkar din text. Du har hittat ditt smultronställe, och tydligen varit där och besökt det under några år. Oklart hur många. Att du sen får se någonting som ser ut som utländska attackdykare efter alla dessa år blir förstås förvånande för dig.
  Jag tror att du bestämt arten alldeles utmärkt på egen hand, "kamuflagus naturus fotografus", och några ytterligare bestämningar behövs inte.
  Vi får hoppas att det inte ges för mycket kurser i den här typen av fotografering, för området är långt ifrån otillgängligt. / Hurre

  SvaraRadera
 2. For noen herlige bilder og flott lys. Og hvilken klar refleksjon i det første bilde.

  Det siste bilde er bare helt utrolig, haha, erre mulig? Jeg har aldri møtt noen av denne typen og jeg kommer aldri til å bli en av dem:-)

  Klemmer fra Tania

  SvaraRadera
 3. Det første bildet var så flott! Og ikke så lett å få til heller. Du er dyktig!

  :)

  SvaraRadera
 4. Alle bildene er flotte, men det første er min favoritt!

  SvaraRadera
 5. Vacker bild på rådjuren i sensommarens varma strålar, som också lockade trollsländorna till parningsdans. Delar ditt smultronställe ... nästan hemma .. men på gångavstånd. Undrar så, vad var det du såg, fotograf helt klart, klädd i en ny typ av dykardräkt eller en storviltfotograf som hoppades på björn där ute på Björnö???????????

  Ses snart, natti natti med nattakram

  SvaraRadera
 6. Vakker sensommer stemning i de to første.
  Jeg forelsket meg i det første!
  Det siste smiler jeg av ; )

  Ønsker deg en fin tirsdag! ; )

  SvaraRadera
 7. hahaha :))) Kamuflagus naturus fotografus... hm... tror du att de är släkter med homogolficus som visades på tv för ett tag sedan? Kanske Marianne har rätt om björnar på Björnö... ;)
  Blir avis på den första bilden... som jag kämpade i år att få trollsländorna på bild brrr, så avis jag är ;)))) Underbart fångat! och den andra bilden på rådjuren är fylld med en sådan härlig värme att jag vill stanna här... och bara njuta :)
  Kramar i massor och TACK!
  Halina

  SvaraRadera
 8. Så fina bilder. Trollsländor i parningsdans som speglar sig i vattnet, tappar helt andan. Jag skulle verkligen vilja vara med när du fotar. Vet hur svårfångade de är.
  Kram
  M

  SvaraRadera
 9. Hi,hi du har fått det til. Det første var knall. Har stått ved vannet å prøvd å få bilder der de flyr av sted og dupper halen i vannet. Men det er råvanskelig.
  Så fint du fikk til rådyret. Fin dusing og gjennomført.
  Men det siste er supert. Har selv vært kledd i kamuflasje under åtefotografering. Og har tenkt at jeg håper ingen ser meg nå. For det ser aldeles sprøtt ut. Men en kommer nære dyra da. Dagens store smil fra meg da!!!!
  Ønsker deg en flott høstuke.
  Klem fra Hilda (uten grønne klær i dag)

  SvaraRadera
 10. Försökte som vanligt kommentaera från jobbdatorn för ett par dagar sen (får nog säga till IT-sektionen att skaffa mig en ny dator pga det inte går att ladda upp kommentar på din sida , andras går bra konstigt nog).
  Nåväl , sköna bilder från sensommaren o tror också det är den arten du beskriver i sista bilden (undrar hur mycket det hjälper med den utstyrseln ?)Går nog lika bra med naturligt kamouflage som du hade i den fina rådjursbilden

  SvaraRadera
 11. Fantastiskr fin bild på sländorna. Du ger mig inspiration.

  SvaraRadera
 12. Hahahaha, kan inte den arten...., men har stött på den ibland, men brukar springa min väg då :))

  Bilden på sländorna, rådjuret...., Mmmm, jag bara njuter, så vackert, så somrigt, jag vill inte att det tar slut...

  Många varma kramar!

  SvaraRadera
 13. He,he, bare helt herlig fanget Gertie!!!! Og de to første bildene var bare nydelig, skikkelig stemningsfulle bilder og så bare avslutter du men et smell!!!

  SvaraRadera
 14. Hahaha! kan jo ikke annet enn le av dette! Fantastisk fangst, jeg vil anslå det til å være en ny art :)

  SvaraRadera
 15. Oj! Det var en fullträff! Kanske jag ska skaffa kamuflage, är det det som fattas för att jag ska komma igång tro?
  Skämt åsido, såå fina foton, precis som vanligt. Kramar!

  SvaraRadera