fredag 7 september 2012

Sibelius...Jean...

tvåspråkig virtuos och kompositör.
Finlandia, Valse Triste, Sju symfonier...begåvad och missförstådd, men, ihågkommen...en av våra nordiska stora...hans minne lever, hans minne sjunger, gör sig påminnt...ja, det vibrerar, hela tiden i hans fantastiska monument...ljudet, förnimmelsen...så stark, så närvarande...
Turister, flanörer...ser ni, hör ni??...eller hastar ni bara förbi...i jakten på nya turistbilder, nya odefinierbara avtryck...tja...inte vet jag!?
Vad jag vet är dock, att Sibeliusmonumentet i Helsingfors är värt ett besök...ett långt och eftertänksamt...ett innerligt och tankeväckande besök...en upplevelse att bära med sig...länge...nära hjärtat.

11 kommentarer:

 1. Forstår av din tekst at du har hatt en flott opplevelse. Så herlig! Og flotte bilder ble det også, Gertie. Likte best det første, grafisk og røft på en måte som tiltrekker meg. Skulle gjerne også sett dette i b/w utgave.

  SvaraRadera
 2. Flotte bilder du har her...
  Det første bilde er det jeg følte mest for, og som Elin sier, skulle gjerne sett dette i sort/hvitt.
  Ønsker deg en fortsatt fin helg:)

  SvaraRadera
 3. Måste varit inspirerande att få ta del av detta monument o skänka denne virtuos några tankar ! Snygga bilder , du kan ju komponera precis som Sibelius !

  SvaraRadera
 4. Du finner alltid de rätta orden till dina bilder! Vackert som att jag befinner mig i monumentet. Kan ana vad det innebär...men har aldrig lyckats komma till Helsingfors...men hoppas det blir av. Nu vill jag dit!
  Ha en fin vecka Gertie !

  SvaraRadera
 5. Excellent, hvilke perspektiver, veldig spennende!!
  Like, like :-)

  SvaraRadera
 6. Teksten til dine bilder får en alltid til å tenke, tenke. Du klarer å få noe magisk ut av alt du ser. Nydelig fotografert!
  Ønsker deg en fin og kreativ uke.
  Klem fra Hilda

  SvaraRadera
 7. Du er flink med tekster til bildene dine!
  Flotte fotoer du har tatt her også.

  :  (ser du har kommentert i maleribloggen min, TAKK. Men får ikke inn kommenterene, noe med innstillingen kanskje)

  SvaraRadera
 8. Kjempe stilige bilder, kreativt!

  SvaraRadera
 9. Den första bilden är mycket speciell, vackert. Har själv aldrig besökt sibelius monumentet fast jag bor i Finland. Men det måste jag nog göra nästa gång jag besöker Helsingfors. Är några gånger i året till Norge, ålesund och det finns så mycket fint att titta på. I lördag blir det troll stigen:) det skall bli spännande
  / Karita

  SvaraRadera
 10. Vilket ställe och vilka mönster och former...

  Tänk att något som stål? kan bli så vackert...., så abstrakt och underligt..., och ändå så himla läckert, men det är bara för att du fångat det!! Du kan trolla!

  Kramar i massor min vän!

  SvaraRadera
 11. Dette var jo bare så flott!

  SvaraRadera