måndag 26 november 2012

Illusion, Impression...
och kanske Inspiration.

Att inspirera, att entusiasmera, att ge och åter ge...det har alltid varit mitt mantra.
Mina bästa yrkesår, de som lärare i bild och textil på gymnasiet...ååå, vilken lust, vilket driv, vilken entusiasm, vilken nyfikenhet och vilket kunnande...alla dessa duktiga elever...ni gav, jag gav, vi gav tillsammans.
Mina år i den ytliga modevärlden...tja...lust ibland, men mest just det...YTLIGHET!!
Mina år som egen företagare i mode, konst och fotovärlden...jaa, det pågår, det utvecklas, det ställer frågor...finns det några svar?
Att inspirera, att kreera och att vara en förebild...en lycka, en gåva...

Men, att bli efterapad, att bli fråntagen sina ord, sina konstruerade ord..."Impression" finns inte i svenska språket, det är min felaktiga konstruktion...men, nu, tydligen ett vedertaget begrepp!?
Att någon gör mitt till sitt...?
Detta känns svårt...det känns i hjärtat!

Min första Impression (på nätet): http://www.gertiebgranvik.com/2010/05/impressioner.html

Så ledsamt, så frustrerande...men jag orkar inte strida, jag tar mig för pannan, återigen, jag lägger ner
...och så reser jag mig, skakar av mig obehaget...
och säger: Jag älskar ER, mina riktiga vänner...jag vet...ni vet...vi vet...och känner!!
KRAM!!

12 kommentarer:

 1. Herregud räcker det inte att människor ( du vet vem )blir bestulna på sina bilder, har du också ha blivit drabbad fast på ett annat sätt?
  Inte för att jag själv tänkt på det om man sett det i någon annans t.ex. blogg men lider med dig när du känner så . Fortsätt skapa o gå din egen väg , jag tycker det är underbart satt läsa dina genomtänkta texter o därtill kreativa bilder,de här ovan är kanon !
  Punkrockare he he det var en passande benämning på min lilla tofsmes .
  Ha en fin vecka ! Ronnie

  SvaraRadera
 2. En god klem til deg Gertie, - å takk for at du deler av ditt vakre arbeid!
  Det første bilde ... fantastisk vakkert! For meg er det en gråtende svane...
  Ønsker deg gode dager : )

  SvaraRadera
 3. Underbart vackert, kreativt och inspirerande.
  Alltid lika intressant att få ta del av ditt skapande. Tusen Tack!!!!!!!!
  Många kramar
  M

  SvaraRadera
 4. Underbara vännen!!!

  Dom kallar det inspiration och kan därför inte skilja på inspiration och att stjäla någons själ, en tanke, ett skapande m.m och plötsligt blev ditt någon annans och du får inget säga, du måste vara tyst..., för om du något säger - är du dömd!

  Men..., bara dömd i den som ingen egen kraft har, den som inte kan gå sin egen väg.

  Att inspireras är underbart, det blir vi alla..., men det finns gränser, det är när man ser sitt i någon annans. Det kan vara dina ord, ditt sätt att skriva, det kan vara ditt skapande och så mycket mer.

  Men hos oss som kan se, ser vi igenom...!!

  Tack fina vännen för att du finns, som en inspiration, som en skapande själ och som så mycket mer för dom flesta av oss som beundrar det som är ditt!

  Kramar, varma, många!

  Tammy

  SvaraRadera
 5. Spennende bilder som sier masse!

  Jeg lar meg alltid inspirer av dine bilder. Det ligger alltid så mye i bildene. Og du er så flink til å sette ord på tanker og livet. Slik blir dine bilder til en skapende virksomhet som gjør oss betraktere nysgjerrige og tankefull.

  Tusen takk for at du deler med oss.
  Stå på videre du. Masse klemmer fra meg.
  Hilda

  SvaraRadera
 6. Sier som Hilda over her, du inspirerer i din blogg. Og så er du god på ord, uttrykke deg med ord som passer til bildene dine.
  Forstår jeg det sånn at noen har tatt et av dine bilder og gjort til sitt? Det er dårlig gjort. Åndsverksloven er klar der.

  KlemKlem:)

  SvaraRadera
 7. Sterkt, ekte og rett fra sjel og hjerte Gertie. Som alltid fra deg, både i bilder og i ord. Dette gjør deg og din kunst enestående. Det kan ingen ta fra deg, vennen.

  Stor klem

  SvaraRadera
 8. Kära Gertie!
  Fantastiska, absoluta Gertiebilder "Impressioner" kan ingen annan göra hur mycket de än försöker! Trist att man inte anger sin förebild/inspirationskälla - det skulle vara fair play! Homage to Gertie!
  Kram/ Catrin

  SvaraRadera
 9. Dine bilder er de mest inspirerende jeg kan finne i bloggverden! Som alltid er det de mest kunstneriske bilder du viser meg her. Som Elin sier, ingen kan ta fra det din enestående kunst.

  Klem fra Tania

  SvaraRadera
 10. Tusen och åter tusen tack för snälla, vänliga och översvallande kommentarer!!
  Jag bugar, bockar, känner mig hedrad och glad...NI, mina vänner...ni gör mina dagar, ni håller mig över vattenytan...ni får mig att tro, återigen...på människan, den äkta och ärliga...
  Tusen tack och tusen kramar!!

  SvaraRadera
 11. Underbart kreativa och vackra bilder. Eller jag vill kalla dem skapelser. Du har skapat något vackert att titta på. Något vackert att njuta av. Tack för du delar med dig av din konst. Du har en sådan härlig känsla i dina bilder och skriver så vackert. Ha det fint och fortsätt med dina underbara verk. Kram

  SvaraRadera