lördag 26 januari 2013

När tiden är mogen...


när inspirationen, den heliga...den mytomspunna, infinner sig...
Då, just då...blir jag landskapsfotograf.


 Och nästa gång...fågelfotograf...
 
 
och så....nästa gång...
åter på mammas gata...abstraktionsfotograf?

Vad vill jag säga, vad vill jag förmedla?
JO...sluta indela allt i fack...focusera i stället på stunden, ingivelsen, seéndet, inspirationen...BILDEN.
Bilden finns där, alltid...den väntar på att bli sedd, upptäckt...för sig själv, sitt eget berättigande.
INTE som en grupp, en norm, en klyscha.
Bilden finns här, nu, idag, alltid...
bilden ÄR.

16 kommentarer:

 1. Så rätt och så klokt :)
  Bilden ÄR...
  Sitter och grubblar... tappade bort min bild, trodde det... men det var inte bilden som fastnade någonstans, det var jag som fängslade mig i grubblandet...
  Ett ord en ljusglimt och allt sakta faller på plats... :)))
  Härliga bilder.

  Varma kramar
  Halina

  SvaraRadera
 2. Nåmen...Så fin en Fossekall på isen. Norges nasjonalfugl.
  Og, bildet fins i vårt hode. Det er bare våres redskap som får det frem. Og det er du en mester til.
  Jeg vet ikke om du drømmer mye om natten, men jeg drømmer så mye at kameraet nesten blir overflødig. Litt slitsomt, men mest fint.
  Takk for en fin opplevelse i bildene dine:)

  SvaraRadera
 3. Ja inspirationen är en bristvara i denna årstid...fast motiven finns där. Just de isbelagda porlande vattendragen är riktigt trevliga att fotografera, men man ska känna för att ta sig ut. Idag söndag så ska jag försöka att ta mig i kragen och ta mig till den närliggande bäcken och ta lite abstrakta bilder på det rinnande kalla vattnet...det är trots allt din bild som har inspirerat mig till detta idag ;-)

  Vh

  SvaraRadera
 4. YES!!! Rett på som alltid, Gertie. Bildene er og vi er - og alt handler om øyeblikkene. Er dessverre inne in periode nå hvor øyeblikkene går i fra meg. Men jeg skal ta de tilbake;) Snart... :)

  Ha en strålende søndag, Gertie. Og som alltid, er det en positiv opplevelse å titte innom bloggen din.

  SvaraRadera
 5. Du har helt rätt. Varför dela in allt i kategorier. Jag trodde bara det var jag som inte kunde bestämma mig för vad jag är. Jag gillar ju så mycket. Så tack Gertie, nu vet jag vad jag är. Jag är bildupptäckare. Eller kanske det heter fotograf. Det har jag faktiskt varit sen mitten av 80-talet. Det är bara motiven som varierar.

  SvaraRadera
 6. Dette var jo fantastisk flott!

  SvaraRadera
 7. Hallå min vän!

  Så sant, det är bara bilden som har betydelse - ny eller gammal spelar väl ingen roll. Som den evige amatören klickar jag på allt som mitt öga finner intressant. Det finns ingen anledning att placera sig i något fack. Glädjen att hitta ett motiv som tilltalar mitt öga är nog för mig. Det kan ju hända att det blir en bra bild också.

  Dina fina bilder verkar lite bekanta för mig, kanske motiven finns i min närhet. Letat upp några gamla och lagt ut dem på Pixu.

  Ha det så gott. När årets is har gått upp blir det åter tid för att ta våra fina klippor i besittning.

  Massor av varma kramar till dig.

  SvaraRadera
 8. Som flera andra instämmer jag till fullo , visst är det fantastiskt att ha öppna sinnen. Åtminstone vill jag ha det o ibland lyckas det. Fotosinnet är på nästan för jämnan både på gott o ont. Fantastiska bilder du presenterar , strömstaren såg jag bara spåren av igår (kommer in i morgon) o den sista är ju bara så Gertie , vilket "öga" du har för detaljer !
  Ha det riktigt gott ! Ronnie

  SvaraRadera
 9. He,he du får oss til å tenke over hvorfor vi fotograferer...
  Jeg er så redd for å bli satt i en bås...hvorfor må alle gjøre det. Det viktigste er vel å formidle det en opplever...folk, fugler, is, abstrakte motiver. Og det er som du sier BILDET er det viktigste.
  Og du er så flink til å formidle det. Like spennende hver gang en titter innom.
  Tusen takk for dine inpirerende bilder og tekst!
  Klem fra Hilda

  SvaraRadera
 10. ja, bildene ER...
  Det handler om... for meg... øyeblikkene...

  Nydelige vakre bilder du deler

  Ønsker deg en god tur inn i februar ; )

  (jeg har store problemer med å få lagt inn kommentar hos deg...dette er mitt 6. forsøk)

  SvaraRadera
 11. Tack, tack för dessa så BEFRIANDE ord. Klockrent uttryckt och illustrerat.
  Kram min vän,
  M

  SvaraRadera
 12. Underbara bilder alla tre!! :)

  SvaraRadera
 13. Ååååh vilket underbart inlägg och sååå jäkla befriande att läsa!!

  jag avskyr att delas in i grupp eller fack, jag är allergisk mot det!! Jag stretar emot, jag går åt andra hållet, jag vill inte placeras i en grupp, kanske för at jag inte gillar grupperingar?

  Många kallar mig macrofotograf eller vad de nu vill kalla, men något med macro och jag vill INTE bli kallad det!!! Jag fotar makro med tele, med vidvinkel lika mycket, det handlar om hur jag vill ha bilden, itne vad jag använt för verktyg.

  Begriper inte hur folk kan snöa in så mycket på verktyget? Om jag skriver att jag använt en plastpåse, så inte tusan kallas man plastpåsefotograf? :))

  Som vanligt så skriver du så det går rakt in i hjärta och själ och berör en, och till det sätter du bilder som är ååååå jäkla träffande bra!!

  UNDERBART!!

  Kramar i mängder och varma!

  SvaraRadera

 14. · Three great photos but the second one is awesome.

  · hugs

  · CR · & · LMA ·


  SvaraRadera
 15. Så poetisk sagt...og du finner dem virkelig, bildene i bildene i bildene igjen...
  Det siste bildet er min favoritt.
  En flott uke ønskes deg :-)

  SvaraRadera
 16. JA! Kan fullständigt hålla med! Har själv haft funderingar på om man kanske ska begränsa sig i en smalare genre för att kanske utveckla sitt fotograferande på så vis... Men egentligen vill jag ju inte det! Och därför var det så befriande att på Naturfotofestivalen i Vårgårda se flera av "de stora namnen" vars bilder var ännu spretigare än mina! Härligt!!

  SvaraRadera