lördag 30 november 2013

Tankar och reflektioner...

bilder som talar...som ställer frågor...
varför fotar jag?
varför målar jag?
varför reflekterar jag?
eller Du...NI...alla
vad är behovet?
vad är meningen?
är det ett självförverkligande,
ett outtalat behov,
en bekräftelse,
...
för vem, för vad?
för framtiden?
för egot?
eller för de Självutnämnda Experterna...
de med Superegot...
de som går starka genom livet...
utan en gnutta självkritik...
tja???
vad vet jag, vad vet du???
...
och den största frågan, den giftigaste...
Vad vet de självutnämnda experterna
...som ingen annan vet???

18 kommentarer:

 1. Her ligger jeg ennå i senga med kaffe i koppen, Macén i fanget og ro i huset mens vindene stormer utetenfor.Og når jeg åpnet blogger i dag, håpet jeg å finne noen tankerekker fra deg, ord til ettertanke sammen med kreative bilder. Og jeg ble ikke skuffet, Gertie ;) Ja, og hvem vet hvorfor vi gjør som vi gjør.... Et behov for å finne en mening kanskje, et grunnelggende behov for å stadig være i utvikling...Likte godt isbildene dine. Vakre mønstre og kontraster. Til inspirasjon var disse Gertie!!! Må nok forsøke utpå her jeg også.

  SvaraRadera
 2. Åh, Gertie, jag har tappat hakan... hahaha...
  Jag ler, jag njuter, jag är inspirerad och jag beundrar...
  jag ser en häftig mask i första bilden och hamnar i opera världen och sen ser jag en härlig fot eller fötter och dansören på slutet, en kjol, en solfjäder... kabuki, varieté... spelar ingen roll... du fick mig drömma, du fick mig bort från de giftiga till det vackra, det obeskrivliga, det konstnärliga...
  Experterna... ja... självförhärligande gubbar... hahaha
  Älskar ditt inlägg.
  Varma kramar i massor
  Halina

  SvaraRadera
 3. Åh, Gertie bilderna är underbara, färger, former, mönster i lager på lager. Jag njuter till fullo av dina konstverk och gläds åt att du haft möjlighet att skapa dem. Intressanta frågor och reflektioner som tar tid att fundera på.
  Kram, kram. I natt fick vi rätt mycket snö.
  Monica

  SvaraRadera
 4. Fantastiske isbilder, du ser hva de fleste av oss ikke ser...ser at det er "noe," og legger dette "noe" åpent for oss andre, men gir allikevel noen ord til innspill.
  Jeg tror jeg har "søkt" etter svar hele livet...og kun de siste årene prøvd å slippe taket i spørsmålene...svarene...de fører bare til flere spørsmål og flere svar, i en intellektuell runddans...prøver å kaste meg av "kaoset" i fotograferingen, derfor fotograferer jeg, for å være i væren...
  Nyter også av din kunst :-)!!
  Alt godt til deg, Gertie <3

  SvaraRadera

 5. Your photos are perfect abstractions but very cold.
  I like them a lot.

  · hugs

  · CR · & · LMA ·


  SvaraRadera
 6. Flotte isbilder.
  Dine refleksjoner setter alltid tankene mine igang med å tenke på hvorfor en fotograferer ....
  Det viktigste er vel at en synes det gir en selv mening i det å søke etter motiver. Hva de andre sier mener jeg ikke har så stor betydning.
  Nyter alltid dine bilder og du tør å gå andre veier enn den store skaren. Stå på!
  Ønsker deg en kreativ og fin uke.
  Fra Hilda

  SvaraRadera
 7. Some of the figures look a little like feet. Great series Gertie!

  I hope that you'll have a great week!
  http://dzjiedzjee.blogspot.com

  SvaraRadera
 8. Du berører alltid med dine bilder og tekster... også denne gangen. Vakre kunstverk jeg nyter!
  Ønsker deg gode dager Gertie.
  Klem : )

  SvaraRadera
 9. Ja, det kan man verkligen undra! Vad vet de som ingen annan vet??
  Önskar dig en fin dag!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 10. Gå vidare. Det är kanske vad dina bilder nästan bokstavligt förmedlar för mig. Vad allt detta fotograferande ska tjäna till för egen del vet jag inte. De- de egenhändigt tagna bilderna - kommer allihop att falla i glömska när jag gått bort. Men medan jag gör bilder lever jag. Så åtminstone är framställningsprocessen lustbetonad. Finns mycket som är sämre än så.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 11. Härliga reflektioner , har med funderat på varför man fototograferar tror för min del att det helt enkelt är ett behov att skapa bilder. Tidigare har jag målat tavlor i olja i många år med flera utställningar bakom mig men det ligger i träda numer. Som det nu är blir det mycket fotande o redigerande tycker det är riktigt kul helt enkelt. Hoppas få tummarna ur nån gång o ordna till en fotoutställning nånstans. Underbara frysbilder Gertie , du har blicken !!

  SvaraRadera
 12. Det kan man lure på.. jeg spør meg om mye av det samme.. Ja, og hvorfor..
  Du er en kunstner med kamera og jeg liker dine bilder:-)

  SvaraRadera
 13. Flotte fotos du har her! Nydelige bilder:)
  Og ble " Sven" en snill storm? Her er vi vant til storm i ny og ne. Jeg trives i storm og sterk vind:)

  :)

  SvaraRadera
 14. Viktige store og små spørsmål og refleksjoner i denne posten,- og kan love,- jeg stiller meg disse spørsmålene både titt og ofte....og jeg tror ikke det er ett enkelt svar, og det kan nok være ulike drivkrefter tror jeg...
  Uansett,- det er noen underbare bilder du viser her, Gertie!
  Ha en flott helg:)

  SvaraRadera
 15. Jättefina bilder och intressanta tankar du visar här.
  Jag har försökt skriva på dina inlägg senaste tiden men inte lyckats. Hoppas det går nu. Tittat och läst har jag lyckats med i alla fall. :-)
  Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 16. Det siste bilder var flott! En fot som stikker seg frem fra en dyne:) Det første var malerisk!
  Vakre bilder! Klem:))

  SvaraRadera
 17. Hihi, jag skulle kunna svara på det här men är rädd att mitt svar skulle kunna vara lite tråkigt för några att läsa :) Så, jag ska vara tyst, tror jag :)

  Dock tycker jag dessa bilder är alldeles klokrena, jag ser små fossingar, små fötter, små föttre från älvor? Inte vet jag, men det var det första jag såg.

  I dina bilder ser man mer än en bild, man ser symbolik, man ser en berättelse, man ser så mycket och jag älskar det där.

  Ps. Vet inte om du fick ett mail från mig för ett tag sen, men tydligen har de få jag svarat inte fått det. Sen krascha allt ihop och jag har haft ett eleände med min dator. Ville bara säga det när jag ändå skriver här Ds.

  Varma kramar och tack för att du finns!

  SvaraRadera
 18. Påminner mig om ett av mina favoritcitat:
  "Jag blir så avundsjuk på alla korkade människor som har jättebra självförtroende. Varför går det hand i hand liksom? Det kanske bara är naturens sätt, att de inte ska förstå att de är korkade!"

  ~Mark Levengood~

  Inte riiiktigt samma som som du skriver om, men nästan :)
  Åh det var alldeles för länge sedan jag var här och kikade! Helt underbara bilder och tänkvärda ord, gillas mycket!
  Ha det gott Gertie!
  Hälsn. Ulrika

  SvaraRadera