måndag 7 mars 2016

An Der Scönen Blauen (grauen) Donau
L´heure bleu a´la Budapest
Back to Szentendre after 30 Years...

och så börjar min resa i minnet...
Eller rättare sagt...det minne jag inte har av Szentendre:)

Så frågar jag mig då, jag som alltid har rest och fortfarande reser...minst en gång i månaden, om det vi definierar som resa är minst 1000km bort...

Varför reser jag?

Min första "långa" resa gjorde jag tillsammans med mina föräldrar 1959, jag var då 4 år. Vi bilade genom hela långa Sverige...från Kalix till Varberg...då ca: 1500 km.
På den tiden otroligt exotiskt och så ovanligt att Hallandsposten (?) gjorde ett stort reportage av och med de "långväga" gästerna...

Ja, på den vägen är det och på den vägen kommer det antagligen att fortsätta så länge jag lever.
Många år och många länder har passerat...någonstans runt 70 tror jag.
När jag var drygt 20 bestämde jag mig för att ha avverkat hela världen innan 30...men livet tog sin egen vändning, som det så ofta gör...och en hel del återstår.
Men...idag är det inte längre så viktigt "att pricka av"...det viktiga är att njuta av upplevelser, nya kulturer och då och då komma tillbaka till ett "nygammalt" ställe.

Favoritländer och favoritstäder bevarar jag för mig själv...att göra sina egna upptäckter och misstag är två av de ingredienser som berikar livet och ger guldkant i tillvaron. Jag reser och har alltid rest "på egen hand"...numer tillsammans med min kära make som delar mina värderingar.

...On the Road again...

7 kommentarer:

 1. Välkommen hem igen Gertievännen! Ser att ni haft det fantastisk! Här är det snöblask och isskulpturena tinar snabbt! Det är alltid berikande och stärkande för själen att läsa och se vad du upplever på era resor, korta som långa! Kramar Catrin

  SvaraRadera
 2. Så mange fantastiske bilder Gertie, fra en by jeg drømmer om å reise til. Og så er det så herlig med akkurat dine bilder Gertie for de er alltid annerledes enn de "vanlige" reisebildene man ofte ser. Du setter dine egne betraktninger og spor på dine bilder. Ikke alltid det som åpenbart er det vakre, men som allikevel treffer på en vakker måte og det er akkurat det som er så nydelig.

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder från er resa till Budapest. Vi var där -05,tyvärr innan fotointresset vaknat till liv.
  Nu har vi underbart vårvinterväder.
  Må så gott.
  M

  SvaraRadera
 4. Tilltufsade kvarter du/ni vågar er in i...
  Gillar Art Café med dess brutala stil.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 5. Underbara bilder från er resa

  SvaraRadera
 6. Älskar att resa. Något som jag prioriterat bort lite väl mycket en period av mitt liv. Men nu är jag igång igen. precis som du ensam eller med min lilla familj (man och en son). Fina bilder! Framför allt de två längst ner.

  SvaraRadera
 7. Je découvre ton blog avec grand intérêt. Tu as un vrai regard de photographe et j'aime beaucoup ce que tu fais. Je m'inscris comme follower.
  Amitiés.

  Roger

  SvaraRadera