måndag 31 oktober 2016

Aurora Borealis Sweden...A Magical Mystery Tour...

Vi välkomnades av det starkaste norrsken jag någonsin har sett...


Över vårt hus...i vårt norra hem...när vi lämnat vårt södra för gott...


Himlen levde, himlen visade upp hela sitt register...


och jag minns ljudet, sprakandet... när jag som barn var ute med sparken...i kylan, i mörkret,


bland alla figurer
sagoväsen och andra sötnosar...

och sen...efter intensiteten kommer avmattningen, lugnet och snart är himlen mörk igen...men Karlavagnen står alltjämt stolt på sin himmel.

Och vi är i vårt paradis...långt från Stockholms helvetiska bilköer.

11 kommentarer:

 1. Det norra hemmet hälsade dig välkommen på bästa sätt :-)
  Fantastiska bilder

  SvaraRadera
 2. Wow, ni kunde inte fått ett bättre välkomnande. Så underbart att du landat där du hör hemma. Må väl och njut.
  Vi hörs, hälsningar och kramar.
  Monica

  SvaraRadera
 3. Men Åh vilket välkomnande!!! Fantastiska bilder från fantastiskt ögonblick. Jag har bara sett norrsken en endaste gång. Bor ju i Västerås och de gånger det gått att få vara med om detta skådespel så har ju vädret många gånger ställt till det eller så har man suttit på jobbet och sovit extremt skönt ;). Har en önskan att någon gång åka norröver och lära mig fota norrsken. Förstår att det är skönt att slippa bilköerna. Jag mår dåligt varje gång jag hamnar i en sådan här i stan. Det har blivit värre och värre senaste åren och då är det ju ingenting mot Stockholm. En stad jag aldrig skulle bosätta mig i. Är absolut ingen storstadsmänniska. Trivs i tystnad och skönt lugn. Må så gott och njut av att ha kommit hem.

  SvaraRadera
 4. Haha, såg hur tokigt det blev i texten... Nu är det ju inte så att jag sover på jobbet... Antingen jobbar jag eller ligger hemma på kudden och sover. Haha.. tokigheter :)

  SvaraRadera
 5. Vilket norrsken. Förstår att ni kände er välkomna.

  SvaraRadera
 6. Oj oj, vilket skådespel. Och vilket välkomnande, kunde knappast blivit bättre kan jag tro. En sörlänning som jag har aldrig lyckats få se detta skådespel. Hoppas det blir så för det står högt på önskelistan. Ha det fint uppe i norr :-)))

  SvaraRadera
 7. Magisk vakkert Gertie! Må være helt utrolig å oppleve noe slikt på så nært hold. Og ikke minst nydelig fanget av øyeblikk mesteren selv :)

  SvaraRadera
 8. Es un placer pasar por su blog Feliz Domingo Saludos

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig välkomstkommitté!
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 10. Vika bilder och vilket norrsken!

  SvaraRadera
 11. Hvilken fantastisk himmel. Bare det må gi en egen glede når du bor nordpå. Velkommen hjem, kan jeg kanskje få lov å si. Jeg forstår din hjertes glede ved å slå seg ned i denne vakre landsdelen. Selv er jeg i USA akkurat nå, og føler det som dagen derpå - etter gårsdagens katastrofevalget. Kanskje jeg skal finne meg en liten øy nordpå jeg og, for de neste fire, i verste fall åtte år. :-)

  SvaraRadera