söndag 5 februari 2017

Jokkmokks 412:e marknad...

blev lite varmare än normalt...bara minus 3-4 grader.
Känt i vida kretsar för sin kyla och exotism...Samernas mötes och handelsplats.
Färger, former, bedårande mönster...
och PÄLS, både på längden och tvären.
En skönhet som välvilligt poserade inför smattrande kameror...och nej, jag kunde inte motstå...
Blev illa berörd, fick ont i hjärtat...makabert är bara förnamnet.

Kommersen blomstrar, självklart, det är ju Marknad...
Samemarknad, men var fanns samerna bland alla stånd?
Jodå, vi hittade några bland maten och pälsvarorna...men mest var det sörländska tungomål som sjöngs.
Och...lite nostalgisk blev jag förstås...
min barndoms skor,
mjuka, varma och älskade...
använda tills de ramlade isär...liksom de färgglada vantarna...mmm.

3 kommentarer:

 1. Makabert, ja. Men som bildskapare tycker jag du gjorde en riktigt fin insats. På nästan surrealistiskt vis blixtbelyser fotot en del människors inställning till djurvärlden. De uppstoppade ekorrarna lyckas t o m se riktigt glada ut där de håller fast i sina kottar. Mycket lägre än så kan väl inte en civiliserad värld åstadkomma?! OK, jag förstår naturfolks behov är annorlunda än mina egna. Men att sälja? Där har anständighetens tröskel passerats, tycker jag.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 2. Den här helgen brukade kylan nå rekord så som jag minns det. Väl sett och väl fångat Gertie.
  Hälsningar
  M

  SvaraRadera
 3. Underbara, inkännade bilder från Jokkmokksmarknad
  kära Gertie! Kramar Catrin

  SvaraRadera