lördag 25 mars 2017

Icebreaker Cruise...

och om att bo "mitt i exotismen"...


Att man blir hemmablind är inte direkt någon nyhet...
men, tack och lov är man förändringsbar
och så småningom öppnas ens ögon...
efter ett halvt liv i förskingringen.


Exotiskt, sa min man, första gången vi träffades...
Jaha...tycker du...
sa en med ögon som ännu inte  öppnats...

Idag, när vi båda har blivit "norrbottningar" ser och hör jag entreprenörer, som kan och vill ta vara på landsändans fantastiska tillgångar.
Det värmer mitt hjärta och jag håller alla tummar för att de skall lyckas.


Att idag, i det fantastiska vårvintervädret, stå på kajen i Axelsvik och beskåda Polar Explorer komma smygande ur dimman, lägga till bland isflaken...
och säkert landa ca 100 passagerare av varierande nationalitet.


Det var stort, det var glädje, stolthet och inte minst
...ödmjukhet.
En väckarklocka återigen...
SE och åter SE
se stort och brett, tänka efter, reflektera...
aldrig fastna i gamla invanda fotspår.

Förbli den världsresenär man är och vill vara...
även hemma.

4 kommentarer:

 1. Åh, underbara bilder och sp fint framställt i text. Älskar bilden på Polar Explorer som tar sig in mot hamnen. Ni kom verkligen hem till den bästa årstiden "vårvinter". Må så gott och kramar. M

  SvaraRadera
 2. Hela landet ska leva, är mantrat för dagen. Märks inte mycket av, inte ens här i Skåne. Hoppas norrbottningarna haft mer tur.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 3. Kloka ord, kloka tankar... Kom och tänka på när jag och maken var ute och vandrade ute i skogen rätt nyligen. Vi kom fram till ett kalhygge varpå jag utbrister "SÅ vackert det är här"... strax därpå kom tanken i mitt huvud... Hur många människor tänker just så?? Kalhyggen är kanske inte det vackraste som finns ;) men just då så var det så vackert med ljuset och färgerna. Maken som även han fotar tittade lite märkligt på mig men jag får ofta den här känslan över mig, hur vackert vi har det runt omkring oss. Bara vi öppnar våra ögon och ser det vackra. Det finns så mycket i vår närmiljö som är vackert och intressant. Man ska verkligen inte glömma bort det nära hur härligt det än är att komma bort. Att resa och se annat är för mig den där lilla extra boosten för själen som ger mig energi. Ha en toppenbra vecka :)

  SvaraRadera
 4. Dette er et utrolig viktig poeng. Å ikke se seg blind på sitt eget nærmiljø, men ta vare på og sette pris på de små øyeblikkene, det vakre, det spesielle, det "eksotiske"som alltid er der. Herlig bilder, men enda mer en tekst og ord som taler til dette hektiske jetset-livet vi tror er paradis. Veldig bra.

  SvaraRadera