onsdag 14 februari 2018

Roadtrip i Heliga Landet...

ställer många frågor och ger en hel del svar.
Vi bodde i Herzliya, norr om Tel Aviv. Promenerade längs stranden och hittade Apollonia National Park. Vi reste längs Gazaremsan mot Genesarets sjö, passerade Nazareth och Tiberius innan vi stannade till vid Capernaum (Jesus stad, där han fiskade och gick på vattnet).
En heldag ägnade vi åt Tel Aviv, kosmopolitisk och strandnära...fruktansvärd trafik.
Lilla bilen fick jobba när vi åkte genom Negevöknen, till Döda havet och Masadaklippan. Imponerande både vad beträffar historia och vyer. Döda havet krymper med en meter per år, slukhål uppstår och snart återstår bara en liten pöl, om inget drastiskt görs.Hittade till gamla staden Akko som betyder "våt sand". En speciell upplevelse, då vi kom dit på Sabbaten och stan var överfull av människor och bilar.
Charmig oas mellan Haifa och Libanesiska gränsen.
Nio dagar går väldigt fort. Trafiken i Israel är snabb och väldigt intensiv, så vi avrundade med en liten tripp till Ceasarea, för att titta på Romerska Amfiteatern och den imponerande Hippodromen.

Slutade som vi började, med en lugn dag och kväll i Herzliya.
Nio intressanta och intensiva dagar i ett land som fascinerar, som har mycket kvar att ge, för de som har öppna, vakna ögon och ett livligt sinne.

11 kommentarer:

 1. Bra beskrivning och lite nostalgi gör mig. Var där 1984 och åkte runt ungefär såsom ni gjort. Mycket intressant tyckte jag då och även nu när jag ser dina bilder och tänker tillbaka......

  SvaraRadera
 2. Roligt att du ser, läser och minns. Det är alltid roligt att komma tillbaka till sina gamla upplevelser och det är väl just det som våra bloggar och Fb inbjuder till...om vi är lite generösa och uppriktiga. Tack Lasse för att du deltar!

  SvaraRadera
 3. Jag blir så glad när jag ser dina bilder från resan! Så mycket du fångar av livet, naturen och människorna och djuren! Olika livsvillkor och öden! Starka fantastiska bilder Gertievännen! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack min kära vän! Dina ord värmer hjärtat:)

   Radera
 4. Som for Lasse, vekker bildene dine gamle minner. Jeg var imidlertid i Israel og Palestina i 1996. Du har fanget det vakre i dette landskapet i disse bildene. Og så har jeg veldig sans for at du har valgt det kvadratiske formatet. Det gir en egen ro og fremmer stillhet i bildene.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det fint med kvadratiska bilder!? Det är mitt ursprung inom fotografin, det jag upptäckte som 6-7åring på 60-talet, med min mors gamla lådkamera. Det känns som en dröm idag...en upplevd dröm:)

   Radera
 5. Men Wow :) Härliga bilder, talande bilder. Bilder som berättar något och tillsammans med din reseberättelse känns det som jag följer med. Tack :)

  SvaraRadera