lördag 8 februari 2014

Tänk om jag kunde...

vrida klockan tillbaka.
Tänk om jag hade gjort som mina föräldrar ville...
tänk...då hade jag varit läkare eller civilingenjör...
tänk, ja tänk... då hade jag på fritiden varit en glad foto och målaramatör...
då hade livet lekt...
då hade jag kunnat kalla mig proffs...
så som alla glada entusiaster gör.

Men nu, sorgligt nog,
så är jag proffs, vare sig jag vill eller inte.

Nu lever jag mitt liv i en bubbla,
en professionell bubbla fylld av amatörer...
som kallar sig proffs...
och jag jagas av elaka bubblor.

Jag lever även med ett gäng duktiga amatörer...
jag träffar er dagligen, mina kära bloggkompisar,
ni som kan, ni som vill, ni som är duktiga.

Att vara amatör, att skapa utifrån hjärtat, att skapa och leva med glädje...
en dröm för mig.
Jag försöker trots allt...jag har inte gett upp...än...

Kanske, kanske, finns det en framtid...
även för en gammal proffskärring?

15 kommentarer:

 1. Ta fram din lekfullhet när du "går från jobbet"!
  glöm regelboken
  gå in i din egen bubbla
  möt hjärtat och hitta bilden som kommer därifrån!
  då blir du en amatör igen, med bilden från hjärtat!!
  /Lola

  SvaraRadera
 2. Love the colors in these huge bubbles.

  SvaraRadera
 3. Den sista bubblan ser ut som en gigantisk fisk, påminner mig om koi som plaskar i vår damm ;)
  Att vara amatör och strunta i prestationsångest är underbar och så länge kan vi väcka ett lekande barn inom oss är underbar... Bubblor spricker förr eller senare... Bubblor har inget hjärta...
  Tack för dina fina ord och bilder som gör en glad :)
  Kramar i massor
  Halina

  SvaraRadera
 4. Ja, kjenner meg igjen i det å være en glad amatør, men selv amatører har forventinger, drømmer, vi møter motstand og motgang, gleder, oppturer og nedturer. Trenger forskjellen å være så stor? Og er helt helt sikker på at du vil finne din plass Gertie, føler du allerede har deg jeg. Og er ikke disse bildene lekne, ja da vet ikke jeg :) Rett og slett herlige!

  SvaraRadera
 5. Förstår ditt dilemma. Har själv varit "proffs" i många år. Inte alltid det är så lekfullt. Det gäller att hitta några kunder som står för tryggheten så att man kan få utrymme för lite lekfullhet också. Kämpa på!

  SvaraRadera
 6. Oh dina bubblor är så vackra! Proffs, det är ju det som nästan alla strävar efter...så underligt det är, bubblan som spricker..och det är så allvarligt att man inte får ha roligt längre...vad är vad..Varit på en föreläsning med en mkt mkt känd välbetald svensk konstnärinna...och hon längtade tillbaka till den tid då hon inte var proffs..--Det är alltså svårigheten att behålla sig själv..Kram Karina

  SvaraRadera
 7. Förstår att det måste vara kämpigt och slitigt mellan varven. Din plats kan ingen ersätta så jag hoppas innerligt och vet att du kommer att fortsätter att skapa från ditt hjärtat.
  Kram, kram
  Monica

  SvaraRadera
 8. Du skapar underbara saker. Fortsätt med det. Dina alster är unika för att du är en vacker unik person. Va rädd om din kreativitet. Må gott. Kram Camilla.
  Hoppas nu jag lyckas med kommentaren. Fattar inte varför det strular med Blogger. Inte bara på din.

  SvaraRadera
 9. Ååå jeg ser sommerfuglevinger i det første bildet. Det er det jeg ser i dine bilder, det flyktige og spennende uttrykket som viser at du er mer enn en amatør. Du skal vite det at å komme hit til din side er som en vandring i kreative og nydelige bilder.
  Jeg skjønner at det kan være vanskelig av og til å finne den nye tanken og ideen som gjør at en kan komme videre. Men den finner du!!!!!!
  Du skaper alltid fra hjertet ditt både med bildene og ordene du setter til.
  Mange klemmer fra din blogg venn Hilda

  SvaraRadera

 10. Amazing photos. All color is inside your frames. Sure you have enjoyied with those ballons.

  · hugs

  · CR · & · LMA ·


  SvaraRadera
 11. Kjæreste Gertie :-))
  Jeg forstår dine ord og følelsene som løper med tankene, fordi det er vel slik....at tankene løper først, og så kommer følelsene...?
  Tror vel både tankene og følelsene ligger i disse boblene, og hvem er så du? Midt i dette boble kaoset?
  Du skaper, har ditt helt spesielle uttrykk, som er deg, og jeg er usikker på om kreativiteten befinner seg inne i noen boble, for meg er den fri :-)))
  Du er perfekt akkurat slik du er, om du er proff eller ei, spiller ingen rolle.
  Men for all del, har stor forståelse for det "menneskelige" i oss alle.
  Store klemmer fra en nordmann (kvinne) som setter stor pris på din kunst, punktum!

  SvaraRadera
 12. Disse bildene viser så absolutt at det finns en fremtid for en etablert proff som deg. Leker du ikke nettopp med bildene og fortolkningen av dem? Egentlig handler vel ikke kreativitet om å være proff eller amatør. Jeg ser i hverfall i din kreativitet en lek og en frihet som du sier du lengter etter. Joda, som proff har du selvsagt ikke samme frihet, men for meg er det ikke tvil om at du klarer likevel å skape med hjertet. Igjen bare ta bildene i denne posten. Herlige bilder som virkelig kommer fra hjertet. Når det er sagt, så forstår jeg også de følelsene du gir uttrykk for. Har vi ikke alle hatt denne tvilen og følt den oppgittheten? Bare ikke gi opp. Du er så bra så, og det er tydelig at det er mange av oss som setter pris på din kunst - som Lis over påpeker.

  SvaraRadera
 13. Kära Gertie!
  Allra finaste - idag levde jag i en kreativ bubbla - ett härligt tillstånd som gjorde att tiden försvann och bara lusten och skaparglädjen fick råda. Som i dina underbara bilder.Men ändå - en stund av lycka! Sedan återvänder man till verkligheten och den grå vardagen. kramar till dig kära vän !

  SvaraRadera
 14. Ahhh, för det första så kan ingen ersätta dig för du är så unik på alla sätt och vis, som en vacker blomma som får mig att sätta mig ner och bara njuta och lära och ta in allt fint du sprider omkring dig!

  Ja, kära vän, idag kan du kalla dig expert bara du är bra på att smila in dig bland rätt kontakter, d.v.s om du är beredd på att sälja din själ, alldeles gratis förstås.

  Eller så kan du välja att vara din egen, och hoppas på att de finns de som ser igenom. För sälja din själv, det gör inte människor som du, då skulle du hellre falla samman och vandra åt annat håll.

  Och jag beundrar dig så för den du är, så mycket andra har att lära av dig.

  Stor varm kram

  SvaraRadera
 15. Her er det blitt skrevet så mye bra, at jeg skal ikke begi meg ut med store ord... men kjenner igjen det du snakker om, og tenker høyt... jeg er i dag kun den lykkelige eier av et kamera... slipper prestasjonsangst og press som jeg følte veldig på i den kreative bransjen jeg var tidligere... og du -100% fra hjertet... din skapertrang blir nok aldri borte, Gertie:)
  Klem:)

  SvaraRadera